Namenitev dela dohodnine

dohodnina_big

Namenimo del dohodnine za varnejšo in urejeno Slovensko planinsko pot od Maribora do Ankarana! Zaradi množičnosti in odprtosti delovanja imamo Planinska zveza Slovenije in večina planinskih društev status organizacije v javnem interesu. Zato smo upravičenci do sredstev iz naslova dohodnine: zavezanci za dohodnino lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenimo Planinski zvezi Slovenije in/ali planinskemu društvu. Preveč nas je, ki te možnosti še nismo izkoristili.

Stopimo v dolini skupaj tisti, ki se srečujemo na planinskih poteh in ki se zavedamo koristnosti dejavnosti planinske organizacije! Namenimo ji sredstva, ki bi sicer pripadla državnemu proračunu. 

OBRAZEC ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE

Na obrazcu vnesite svoje podatke, izberite pristojni davčni urad, vnesite delež, ki ga namenjate PZS ali planinskemu društvu , obrazec natisnite in nato lahko iz seznama ostalih upravičencev dopišete enega ali več planinskih društev s pripadajočo davčno številko in pripadajočim deležem dohodnine, ki ga upravičencu namenjate.

Davčna številka PLANINSKEGA DRUŠTVA PREBOLD: 54389828

Posameznemu upravičencu lahko namenite 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine.

V primeru, da je upravičencev več, seštevek posamičnih deležev zanje v obrazcu ne sme presegati 0,5 %.

OBRAZEC: Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije_PD Prebold

Namenitev dela dohodnine lahko uredite tudi brez tiskanja obrazca in pošiljanja na Davčno upravo RS, in sicer elektronsko preko e-davkov.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se že ali se še boste odločili, da del dohodnine namenite slovenskemu planinstvu!