12.Zimski pohod na Mrzlico

Dne 08.02.2015 smo člani PD Prebold organizirali 12. zimski pohod na Mrzlico v počastitev Slovenskega kulturnega praznika (Prešernov dan). Letos nam je bilo kar se tiče poimenovanja pohoda “zimski pohod” vreme zelo naklonjeno, kajti narava nas je obdarila s precejšnjo količino snega.

Pohod je bil organizirano voden s strani UO PD Prebold in sicer se je 13 planincev na pot podalo iz doline proti Golavi, kjer nas je pri lovskem domu kot vedno pričakal naš zvesti član Rudi in poskrbel, da nas kljub mrzlem jutru ni zeblo.

Nadaljevali smo mimo Golave in v obronkih Homiča zagazili v cel sneg, kjer ga je bilo v valovih zametov marsikje tudi za en cel meter. Tu se je pokazala dobra kondicijska pripravljenost planincev in seveda njihova zagrizenost do uspeha, kajti vsi smo zmogli zahtevno pot in po slabih štirih urah prispeli do Planinskega doma na Mrzlici.

Po obveznem okrepčilu in dobri volji med udeleženci smo se po isti poti vračali nazaj v dolino, kjer smo se ustavili na kmetiji Pri Mrkul pod Golavo in počastili spomin na lansko leto preminulega našega člana Drejca.

Ko je šel dan že proti koncu smo se spustili v dolino Marije Reke, ter zaključili s pohodom.

Skupno se je udeležilo 12. zimskega pohoda na Mrzlico približno 30 članov PD Prebold in sicer iz različnih dostopnih smeri (Podmeja, Matke, Marija Reka itd.)

tekst :  Miran Žohar, načelnik vodniškega odseka

Foto: Miran Žohar, Jani Zagožen, Matic Pečovnik

Za galerijo slik klikni tukaj!