Pohod MO na Reško planino

Zadnji vikend v januarju smo izvedli prvi pohod mladih planincev v letu 2018. Tako kot pri prejšnjih pohodih nam je služilo vreme. Nič kaj obetavna megla v dolini nas ni uspela prepričati, da sobotno dopoldne preležimo doma. Raje smo pripravili nahrbtnike, oblekli topla oblačila in obuli pohodniške čevlje ter z vedno oprtano dobro voljo prišli na zbirno mesto: na Planinski dom pod Reško planino (nmv. 664 m). Tam sta nas je poleg vodnika PD Prebold, Matica, pričakala tudi sonce in jasno nebo.

Nekaj časa smo še čakali morebitne zamudnike, a vseh prijavljenih, na žalost, nismo dočakali. A bolj kot to je pomembno, da smo se vrnili v enakem številu, kot nas je bilo na izhodišču. Sprva smo hodili po cesti, potem pa zavili desno na gozdno pot, po kateri smo prečkali greben Reške planine. Zeblo nas ni, saj smo pridno stopali (pa tudi kape in rokavice so nam prišle prav), ampak v tem čudnem zimskem času so nas na vsak način že želeli pozdraviti prvi pomladanski znanilci: žafran, teloh in trobentice. Vsi smo bili mnenja, da lahko še kakšen mesec ali dva počakajo, pa o tem niso želeli nič slišati …

Na 925. metrih smo požigosali svoje planinske dnevnike, naredili gasilsko fotografijo, potem pa jo mahnili naprej do Železnikovega vikenda, kjer smo na sončku pojedli malico. Prijetna pot nas je nato po gozdu vodila nazaj do planinskega doma, kjer smo popili topel čaj in uredili še nekaj formalnosti v zvezi s članarino. Za konec smo prijetno utrujeni naredili še zadnjo skupinsko fotografijo, potem pa se z avti odpeljali nazaj pod megleni klobuk, a lep spomin na sonček in dopoldne je zalegel vse do večera.
Veselimo se že marčevskega pohoda na Blažev bivak!

Mentorici Saša Bregar in Anita Zupanc

Za galerijo slik kliknite TUKAJ!!