Pohod MO na Bukovico

Kljub ne ravno prijazni vremenski napovedi in po v celoti deževnem novembru smo se v soboto, 30. 11. 2019, člani planinskega krožka z nekaj staršev in starih staršev zbrali pred gasilskim domom v Migojnicah. Vremenska napoved je bila napačna, posijalo je sonce in čakal nas je prijeten sprehod na Bukovico, 584 m visok hrib nad Grižami.

Nekaj časa smo še hodili med hišami v vasi, preden nas je markacija usmerila levo na lepo urejeno gozdno pot. Hoditi smo morali previdno, saj je bila pot mokra, ponekod blatna in zato ne čisto varna. Med kratkimi postanki smo prisluhnili vodniku Maticu, ki je pokazal na nekaj bližnjih in bolj oddaljenih hribov in gora ter jih poimenoval, šestošolec Maj pa je za vsakega od naštetih vrhov dodal še nadmorsko višino. Zrli smo na Gozdnik, Mrzlico, Golavo, Kotečnik, Hom, Kal in Reško planino.

Po uri prijetne hoje smo prispeli do planinskega doma na Bukovici, kjer nas je že čakal čaj, ob katerem smo si privoščili še malico iz nahrbtnika. V planinske dnevnike smo si vpisali izlet in zapis ožigosali. Prosti čas nam je med drugim popestrila babica z zanimivo in poučno pravljico. Za konec smo dogodek ovekovečili še s skupinsko fotografijo in se vrnili v Migojnice.

Prijazen planinski pozdrav in seveda vabljeni na naš naslednji planinski pohod.

Mentorici Bojana Cestnik in Darja M. Miklič

Za galerijo slik kliknite TUKAJ!