Pohod MO na Boč, 21.04.2018

Planinci smo zopet preživeli aktivno soboto! Na drugi pomladni pohod, sicer pa sedmi zapovrstjo v letošnjem šolskem letu, nas je vodnik Matic popeljal na Boč. Ob 7. uri smo se začeli zbirati pred šolo, nakar nas je avtobus peljal do Poljčan, našega izhodišča. Veseli smo bili tudi nekaj udeležencev, ki se nam jih je pridružilo na parkirišču. Gozdna pot je bila sprva strma, nato pa je postala položnejša in za vse prijetnejša. Steza, po kateri smo hodili, je bila precej ozka in kolona Preboldčanov se je kar vila po pobočju. Na nekaterih predelih smo morali biti še posebej previdni in se oprijemati jeklenic, a ob koncu leta je opaziti, da se naši mladi planinci že znajo primerno obnašati v hribih, zato je pot kljub izzivom za vse ostala varna.

Okrog poldneva smo prišli do stolpa z oddajnikom na 980 m, kjer smo si požigosali dnevnike in, kot je zdaj že v navadi, naredili skupinsko fotografijo. Nedaleč stran smo prispeli še do razglednega stolpa, ki je vsem malo zašibil kolena, a je bilo le malo takih, ki so raje kot šli na vrh, ostali pod njim. Ob nadaljevanju poti do planinskega doma smo bili že precej utrujeni, vendar nas je pogled na jaso, cerkvico, dom in gugalnice pri njem kaj hitro potolažil. Sončnemu dnevu primerno smo se spočili na svežem in prijetno toplem zraku, se okrepčali s pijačo, sendviči in sladkarijami, marsikomu od otrok pa je najbolj prijala sladoledna lučka. Po eni uri smo zopet oprtali nahrbtnike in se vrnili do izhodišča. Brez izjeme smo dolgo in do sedaj najzahtevnejšo pot prehodili vsi!

Pred vstopom na avtobus so se planinci spomnili še na rojstni dan mentorice in ji podarili poslikan kamen in bonboniero. Hvala, da mi ga ni bilo treba nositi vso pot navzgor! Na avtobusu smo še malo razmišljali o lepotah, ki smo jih videli, nekatere pa je že premagala utrujenost. Bil je več kot samo prijeten dan.

Vaši mentorici Saša Bregar in Anita Zupanc

Za galerij slik kliknite TUKAJ!