Planinski tabor LOKVE 2015

MO PD PREBOLD, MO PD ŽALEC IN MO PD GALICIJA

VABIJO NA TABOR MLADIH PLANINCEV

LOKVE 2015

od sobote, 18. julija, do sobote, 25. julija 2015

Že več kot trideset let se v našem planinskem društvu trudimo, da bi z mladimi planinci cel teden skupaj spoznavali planinski svet Slovenije.

Tokrat bomo taborili na jugozahodnem koncu Slovenije, v kraju Lokve v Trnovskem gozdu. Za planinske izlete so nam na voljo vrhova Mali Golak in Čaven ter Velika ledena jama v Paradani. Malce dlje, ampak v dosegu enodnevnega pohoda, so vrhovi na nekdanji soški fronti ? Škabrijel, Skalnica/Sveta Gora, Vodice in Sabotin. Poleg planinskega doživetja bodo udeleženci spoznali tudi trpljenje vojakov v 1. svetovni vojni v teh krajih.

Dnevi za planinski počitek bodo namenjeni lažjemu plezanju, spustu v kraško jamo/brezno, kopanju v bazenu v Novi Gorici in orientacijski tekmi. Tudi kakšno presenečenje nas čaka.

Če vas ture ne bodo preveč utrudile, boste ob popoldnevih v taboru lahko igrali nogomet, odbojko, badminton, se šli družabne in ustvarjalne igre? Nepozabni, zabavni, čarobni in razburljivi bodo večeri ob tabornem ognju s kitaro, pesmijo, krstom in obilico dobre volje.

Kdo se nam lahko pridruži?
Vsi mladi planinci od končanega tretjega razreda OŠ naprej, ki nimajo hujših zdravstvenih problemov in so sposobni samostojnega bivanja v večji skupini. In ki imajo seveda radi naravo, naše gore in si želijo vsaj en teden aktivnih počitnic z vrstniki.

Koliko pa to stane?
Cena tabora je 110 EUR (PD PREBOLD oz. otroci iz občine Prebold) ostali 120 € in vključuje avtobusni prevoz iz Trja, Žalca in Prebolda do Lokev in nazaj in lokalne prevoze pod hribe, prehrano, tudi malico na turah, vstopnino, bazen, dodatno zavarovanje in vse druge organizacijske stroške. Žepnina je torej namenjena izključno osebnim priboljškom. Prvi obrok, 40 EUR, vplačate do konca aprila (lahko tudi na TRR), ostale do konca šolskega leta. V primeru poznejše odpovedi prvega obroka zaradi že začetih organizacijskih stroškov ne vračamo. Zaradi nezgodnega zavarovanja morate poravnati letno članarino za leto 2015 v enem od planinskih društev v okviru PZS.

Kako se lahko prijaviš?

za PD Prebold pri Janji Klančnik na OŠ Prebold.

Za PD Žalec se lahko prijaviš v pisarni PD Žalec, Aškerčeva 13, Žalec, vsak četrtek in petek med 20. in 21. uro ali pri mentorici/mentorju planincev na svoji šoli;

za PD Galicija pri mentorici na POŠ Trje;

Obrazci: 

Razpis_Lokve_2015

Prijavnica_Lokve_2015

Izjava_starsev_2015

Seznam_Opreme_2015