Delovna akcija – postavitev smernih tabel 22.08.2015

22.08.2015  smo imeli delovno akcijo postavitve novih smernih tabel na planinskih poteh. Ker so starejše table, ki so bile sedaj na naših planinskih poteh že dotrajane in ker je naša krovna organizacija PZS sprejela predpis o smernih tablah, smo že nekaj časa načrtovali posodobitve novih smernih tabel na naših planinskih poteh, ki jih je približno 55 km in tako smo se letos odločili, da najprej označimo pot Prebold – Planinski dom pod Reško planino – Gradišče – Prebold. Smerne table so pomembne za usmerjanje pohodnikov po pravilnih planinskih poteh  in hkrati tudi dajejo kar nekaj podatkov, nadmorska višina stojišča, časovno oddaljenost do cilja in ledinsko ime stojišča table.

Na tej poti stoji 12 novih stebrov in 33 smernih tabel.  Da pa smo lahko postavili te stebre in table, smo morali naprej na celotni poti označiti stojišča smernih tabel, izmeriti koordinate točk, ter nadmorske višine, nato je bilo potrebno pripraviti časovnice,. Ko je bilo vse to urejeno smo pripravili  tehnično dokumentacijo, da smo se lahko prijavili na razpis PZS, ki je hkrati pridobivala  ta sredstva iz Fundacije za šport. Celoten projekt postavitve smernih tabel je znašal cca. 1500 € s subvencioniranje PZS oz. Fundacije za šport, v to vrednost pa seveda niso vštete vse naše ure dela.

Projekt postavitve novih smernih tabel bomo nadaljevali tudi v letu 2016, kjer imamo v načrtu izpeljati postavitve na planinski poti Prebold – Golava in njeni okolici ( Ovčja pot, Zvonetova pot, pot proti Mrzlici) je pa seveda obseg dela najbolj odvisen od finančnih sredstev Planinskega društva.

Matic Pečovnik

Foto:Miran Žohar; Branko Vračko; Matic Pečovnik; Jani Zagožen

Za več fotografij kliknite TUKAJ!