36. Spominski pohod na Štampetov most

Dne 11. aprila 2015 se je 14 planincev PD Prebold udeležilo 36. pohoda na Štampetov most pri Vrhniki, ki je posvečen stavki železničarjev iz leta 1920.
S pohodom smo začeli na železniški postaji v Celju, odkoder smo se z rednim vlakom (hitri vlak ICS) odpeljali do Ljubljane, kjer nas je na železniški postaji že čakal muzejski vlak z lokomotivo iz leta 1944. S tem muzejskim vlakom, kjer je bil v ekipi, ki je upravljala omenjeni muzejski vlak tudi naš mladi član PD Aljaž Topič, smo se odpeljali do Verda pri Vrhniki, kjer se je začel voden pohod.
Vožnja z vlakom je bila enkratno doživetje za večino udeležencev, kajti nekateri se že dolgo niso peljali z vlakom, predvsem pa ne z muzejskim
Pohod je trajal cca 6-7 ur (22 km) in je razgibano potekal tako po gozdu, skozi vasi, po makedamu in asfaltu v okolici Štampetovega mostu, Ljubljanskega vrha, Pokojišča in Borovnice, kjer je bil pohod zaključen.
Na pohodu je bilo šest kontrolnih točk, kjer so poleg administrativnih del z okrepčili poskrbeli člani PD Železničar Ljubljana. Po končanem pohodu smo se z organiziranim vlakom iz Borovnice odpeljali do Ljubljane, kjer smo prestopili na redni hitri vlak za Celje in se z lepimi celodnevnimi vtisi poslovili do naslednjega pohoda.

Planinski pozdrav !

vodnik Miran Žohar

Foto: Matic Pečovnik

Fotografije najdete tukaj!